Flors de Bach

imatge flors de Bach

Les Flors de Bach, és una teràpia a través de 38 remeis florals que va descobrir el Dr. Edward Bach l’any 1934, per tal de tractar el que ell anomenava els estats anímics i emocionals negatius.

Bach tenia una visió transcendental de l’ésser humà, i explicava que la malaltia té un origen que no és material, si no el resultat d’una sèrie de trastorns originats per la falta de connexió entre l’ànima i la personalitat, produint malestars com irritació, esgotament i tot un seguit d’emocions resultants d’uns estats d’ànims negatius.

El Dr. Bach va descriure 7 actituds emocionals negatives, que la seva persistència acaba precipitant en el cos físic a través de la malaltia.  Aquestes 7 actituds negatives són les següents:

 • Orgull
 • Crueltat
 • Odi
 • Egoisme
 • Ignorància
 • Inestabilitat, Indecisió o debilitat
 • Cobdícia o avarícia

Per desfer-se d’una d’aquestes actituds, la solució és desenvolupar la virtut oposada, per exemple si és una persona egoista i vol canviar haurem de potenciar la generositat.  En la pràctica el pacient sap que no està bé, però no sap el perquè, la teràpia floral del Dr. Bach l’ajuda actuant en les seves emocions, sanant-les.

 1. Les flors de Bach no actuen només a nivell mental o emocional, també ho fan harmonitzat tots els altres nivells de la persona, fins a el nivell físic. 
 2. Tots els éssers vius (persones, animals i plantes), poden beneficiar-se d’aquest sistema.
 3. No té contraindicacions i es pot donar en bebès, embarassades i gent gran.
 4. No te efectes secundaris adversos, però en els primers dies pot aparèixer un reordenament del contingut emocional, mental o físic, fent sortir a la superfície allò que la persona porta en el seu fons.
 5. Es poden utilitzar també a  nivell tòpic amb cremes, col·liris i compreses per a afeccions del sistema muscular, inflamacions, tastorns de la pell, cremades, molèsties als ulls o a l’oïda.

El Dr. Bach va morir dos anys més tard després d’haver descobert les seves flors, el 1936.  Han passat 80 anys,  encara és una tècnica molt utilitzada i els seus remeis figuren entre els sistemes mèdics naturals reconeguts i recomanats per a la Organització Mundial de la Salut (OMS) des del 1983.

Desplaça cap amunt